Volimo hrvatski!, udžbenik i radna bilježnica za 7. r. osnovne škole, Profil International d.o.o
Kako naučiti što je apozicija i upoznati maestra Ljubu Stipišića Delmatu

Izdavačka kuća Profil International d.o.o. tijekom 2013. i 2014. godine pripremila je i tiskala komunikološki udžbenik i radnu bilježnicu za nastavu hrvatskoga jezika „Volimo hrvatski!“ (autori: Anđelka Rihtarić,, Marina Marijačić, Julijana Levak, Danuška Ružić) namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Udžbenik sustavno čitalački opismenjuje učenike i potiče razvoj jezičnih vještina, a sadrži i pravopisni priručnik. Funkcionalna nastava jezičnoga izražavanja učenika postupno vodi do trajnih obrazovnih postignuća.
U udžbenik i radnu bilježnicu za 7. razred uvršten je maestro Ljubo Stipišić Delmata u nastavnoj jedinici Apozicija. Uz obradu jezičnoga sadržaja učenici na zanimljiv i njihovoj dobi prihvatljiv način doznaju pojedinosti iz života i stvaralaštva barba Ljube, svestranoga zaljubljenika u hrvatsku tradiciju – skladatelja, dirigenta, pjesnika, slikara... Potrebnim informacijama, materijalom i fotografijama o maestru Stipišiću autori udžbenika koristili su se u suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar i Zakladom Delmata. Na ovaj način uz usvajanje jezičnih znanja učenici mogu dobiti širu sliku o značajnim osobama iz hrvatske kulture, a to je upravo cilj suvremenoga poučavanja.
Kako je obrađena nastavna jezična tema Apozicija i unutar nje predstavljen Ljubo Stipišić Delmata, možete pogledati u prilogu iz udžbenika i radne bilježnice.