U čast maestra Ljube Stipišića Delmate (1938.-2011.) čuvara dalmatinske glazbene baštine (skladatelj, melograf, sakupljač narodnog blaga, slikar, pjesnik, dirigent, voditelj klapa...), Zaklada Ljubo Stipišić Delmata, Gradska knjižnica Zadar, Sveučilište u Zadru, Umjetnička akademija u Splitu i Festival dalmatiskih klapa u Omišu organiziraju u Zadru

Znanstveni skup Ljubo Stipišić Delmata.

Svrha znanstvenog skupa je proučavanje, valoriziranje, promicanje i popularizacija Stipišićevog širokog umjetničkog stvaralaštva (glazbeni, pjesnički, slikarski opus...) s ciljem očuvanja i promocije hrvatske kulturne baštine na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Znanstveni skup će se održati u Zadru, 10.-11.listopada 2014. (petak, subota) i podijeljen je u više cjelina:
· glazbeno stvaralaštvo
· likovno stvaralaštvo
· književno stvaralaštvo
· etnologija
· duhovnost
· biografija.

Organizatori ovim putem pozivaju sve zainteresirane znanstvenike koji imaju što reću iz tematike znanstvenog skupa da prijave svoje radove.
Molimo sve zainteresirane stručnjake za znanstveni skup „Ljubo Stipišić Delmata“ da do 01. svibnja 2014. godine pošalju radni naslov i sažetak izlaganja na adresu e-pošte:zaklada.delmata@gkzd.hr
Prijave sažetaka primaju se isključivo u elektroničkom obliku. Sažetak i naslov rada potrebno je dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku (ili njemačkom).

Upute za prijavu sažetka:
1. autor
2. naslov rada
3. sažetak (do 200 riječi s ključnim riječima, font Times New Roman, veličina 12)
4. ustanova
5. adresa
6. telefon, mobitel
7. e-adresa.

Radove za znanstveni skup potrebno je dostaviti do 01. srpnja 2014. godine radi pripreme i tiska zbornika radova.
Informacije o znanstvenom skupu mogu se pratiti na mrežnim stranicama Zaklade Delmata: www.delmata.org

Upravitelj Zaklade Ljubo Stipišić Delmata:
mr.sc. Ivan Pehar
Zadar, 20. veljače 2014.