Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu objavljuje natječaj za program cjeloživotnog učenja klapskog pjevanja.
Program je namijenjen osposobljavanju sadašnjih i budućih voditelja/ica klapa, pjevača/ica, djelatnika/ica u glazbenom amaterizmu općenito te svim zainteresiranim ljubiteljima klapske pjesme koji žele učiti o klapi i klapskom pjevanju.
Program je osmišljen kroz nastavne kolegije: etnomuzikološki pristupi klapskoj pjesmi, rad s klapom – Izvođačke prakse, obrada klapskih napjeva, analiza klapske literature, vokalna tehnika klapske izvedbe, crkvena glazba i klapsko pjevanje te etnomuzikološko istraživanje.

Nastava će se održavati vikendima kroz jednu godinu u trajanju od 120 nastavnih sati (predavanja, seminari, vježbe, terenska nastava). Za taj program kandidati će moći dobiti sveukupno 12 ECTS bodova.

Uvjeti upisa programa: motivacijsko pismo. Razgovor sa kandidatima.
Najmanji broj upisanih je 9, a najviše 15 kandidata.

Elaborat programa Klapskog pjevanja bit će ponuđen na internetskim stranicama Umjetničke akademije iz kojega će kandidati moći prepoznati potrebnu razinu prethodnog glazbenog obrazovanja/iskustva.

Cijena će ovisiti o broju upisanih (6.000 – 8.000 tisuća kn).
Natječaj je otvoren 30 dana.

Prijave i sve dodatne informacije na br. 091 556 5692 ili na e-mail adresu: office @umas.hr

Natječaj objavljen 21. prosinca 2017. godine i dostupan je na https://www.umas.unist.hr/oglasna-ploca/natjecaji/upis-u-program-klapsko...